Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pensionen : det renrakade livet




Vi hade arbetet att dölja vår längtan i.
Att kriga i.
Att såras av...skadas av...bli sjuk av.

Där kunde man inte välja
på vänner och fiender.

Det var bara att svälja, försvara sig och ja
t o m döda.

Nattsömnen räckte sällan till
att stilla bilderna från dagen innan.

Nu har krigets blåsts av.
Vill aldrig mer till slagfältet.
Orkar inte mer blod och tårar.

Vi somnar om.
Under tjocka mjuka täcken.
Drömmer.
Låter krigstjuten omvandlas till kärleksord.
Låter de aggressiva sammanträdena flyta bort.
Ingen annan bestämmer.

Vi plåstrar om och bandagerar våra skador.
Lägger tryckförband runt blödande hjärtan.
Kysser i stället för argumenterar.

Kriget är över.

Nu resiliens !




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-20 08:55



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Väldigt träffande beskrivet om hur vi kan tillåta oss att leva sedan vi skakat av oss det krävande arbetslivet.
2023-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP