Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om åldrandet

 

 

Var och grattade ett födelsedagsbarn

njöt av trevligt sällskap
god mat och vin

på den andra sidan gatan
låg ett äldreboende

belysningen i rummen
släcktes tidigt
klockan åtta var hela huset mörkt

kände ödmjuk tacksamhet
över att jag inte befann mig
på den sidan gatan




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-03-20 10:17



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ja, att inte ta något för givet är klokt. Så fint och tänkvärt!
2023-03-24

  Solstrale VIP
Ja åldrandet kan kräva tidigt sänggåendet, eller t.o.m att nattugglan i en träder fram!
2023-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd dikt! Att hamna på äldreboende är nog inte alltid det bästa. Ofta är är det för lite personal, vilket gör att de äldre får gå till sängs tidigt.
2023-03-22

  Respons VIP
Nej äldreboende verkar handla mer om vårdfabrik och nedskärningar än om mänskliga behov.
2023-03-22

  Anya VIP
Jaa det är tidiga kvällar på särskilt boende. Känner igen det du så fint skriver. Men ändå glad att de finns, min mamma har det bra där uppe i norr.
2023-03-22

  Öknens Ros VIP
Åldrandets olika skeenden inte alltid så behagliga att se.
2023-03-21

  Niliboy
Ja jag är 75, huga ligen nog är ett eget hem bäst!
2023-03-21

  Kajan VIP
En ruvande bild framträder i skarp kontrast mot det glädjefyllda.
2023-03-20

  Blomma-Stjärna VIP
Väl beskrivet - genom en enkel detalj anar vi hur äldreboende fungerar idag... hur äldre som inte klarar sig själv har det nu...
2023-03-20

  Sparvögat VIP
Åldrandets mörka sida bjuder inte
alltid på gröna blomsterängar…
Väl beskrivet!
2023-03-20

    Lena Staaf VIP
Svidande skrivet!
2023-03-20

  Ninananonia VIP
Sorgligt! :I
2023-03-20

  Maria Sundelin VIP
Det är ibland så lite som skiljer mellan frivillighet och ofrivillighet
Kramar
2023-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP