Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


-


Samhällets djupa spår

-

Om samhällets högsta prioritering är tillväxt, ökad produktion tillika tjänster som ökar vår värdegenerering, människans arbetande roll och prestation enligt detta ideal, sätter också ett värde på oss alla utifrån ett ramverk av preferenser som opersonligt klistrar dit vår prislapp, skriven av alla de andra kuggarna i samma mekaniska hjul och mentala bur.

-

För att inte vara värdelös är det därför säkrast att arbeta ivrigt både dag och natt. Belöningen får vi i kuvertet varje månad, så att vi kan köpa alla de saker som är nödvändiga för fortsatt tillväxt, fast vi gör det i tron att det speglar success. Runt och runt detta ständigt går, trampandes nu i så djupa spår att vallarna runt oss blivit så höga att ingenting annat vi längre ser, än spåren vi ska följa, som enligt samhällssagan lovar att ett lyckligt liv i framtiden detta oss ger.

-




Fri vers av PFJS
Läst 58 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-20 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS