Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


För vidare läsning och källa till använd bild: 1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649209/ 2: https://www.economist.com/graphic-detail/2019/06/25/what-is-the-most-dangerous-drug


Inrutad logik för politik

-

Röka, kröka och knarka är i olika grad fel.

-

Det tycker de goda som vårt samvete ger.

-

Lagar och förbuden blir därför bara fler.

-

Bäst med totalförbud så stoppas det helt.

-

Vuxna bör göra som vuxna i allmänhet gör.

-

Smygröka lite på helgen när krökandet sker.

-

Knarket får dock inte finnas för då knarkar ju fler.

-

För vuxna är inte myndiga nog att välja vårt "fel".

-

Får hålla sig till att röka och kröka men inte något mer.

-

"Knark" som koncept är olika substanser som likställda blev.

-

Skapat när vetenskapen ej visste effekterna de ger.

-

Fastlåsta i boxen som vi med röd tuschpenna på den skrev:

-

"Får aldrig öppnas för att om dessa saker lära oss mer."

-

Ovanligt höga nivåer av överdoser i Sverige vi alla ser.

-

Löses lätt genom att istället röka och kröka lite mer.

-

Välj bort substanserna vi har klassificerat som fel.

-

Då försvinner överdoserna och lidandet det ger.

-

En strikt pappa lär sina barn att inte göra några fel.

-

Strikt styrande regler gör självtänkandet onödigt mer.

-

Duktiga medborgare följer de instruktioner vi ger.

-

Intag bara substanser vi ansåg som OK för länge sen.

-

Lagen för knarkboxen stänger ute från att lära mer.

-

"Kunskap vi inte behöver" trots att de döda blir fler.

-

Titta på omvärldens lagar och lär vad som sker.

-

"Prata inte strunt om boxen som vi ska begrava helt."

-

Ta en grogg eller två så slutar du tänka så galet fel.

-




Fri vers av PFJS
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-03-20 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS