Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige är ett härligt och välmående land

 

Föräldrar som skiter fullkomligt hur deras barn mår. Det finns betydligt viktigare saker i livet, som en underbar TV-kväll och casino på mobilen. Varför de skaffade barn? Det bara råkade bli så. Nioårige Kalle ligger på sitt rum och har panikångest. Hans pappa säger strängt att nu måste du rycka upp dig, i den här familjen mår ingen dåligt och om du inte skärper till dig så får du sova i den kalla mörka skrubben inatt din jävla ynkrygg. Kalle är så överdrivet våldsam i skolan. Personalen där blinda och döva. Det finns inte utrymme och tid för kärlek och empati. Samhället är en maskin som går på konstant högvarv. Hälften av befolkningen lider av sömnbrist. Förhållanden som spricker till följd av all stress, ytlighet och dumhet. Kalle sitter i skogen och sniffar kontaktlim och dricker öl som han har snott på ICA. Hans sexåriga lillasyster är inlagd på BUP efter ett självmordsförsök och mamma älskar att titta på Bingolotto hög på stesolid nedsköljt med vodka. Statsministern sänker skatten för de rika och ännu ett mord och en våldtäkt mot ett barn sker någonstans i välfärdssamhället Sverige där allt är så tryggt, välorganiserat och kärleksfullt. Vad härligt det är att vara människa tänker medel- och överklassen, det har vi verkligen förtjänat medan deras barn avlider av nätdroger kombinerat med alkohol.
Döden är väl den optimala befrielsen tänker Hasse som har varit systematiskt hårt mobbad hela högstadiet och fått huvudet nedtryckt i toaletten varje dag medan rektorn sitter på sin expedition rädd och handlingsförlamad som en liten mus och dricker whiskey. I skolorna råder kaos och utbildningsministern sitter också smygsuper och tar lugnande. Det sks vara härligt att vara människa och vi har det ju så bra i vårt rättvisa och älskade Sverige. Föräldrar som är zombies. Barn som frossar i våld och porr på nätet. Våld som är så underbart och befriande. Ikväll så ska jag kolla på Bingolotto, ta stesolid nedsköljt med vodka.
Det är den enda utvägen för psykiatrins alla avdelningar är fullbelagda. Kärleken är inte hållbart realistisk. Samhällets maskiner går på konstant högvarv och halva befolkningen lider av sömnproblem. Lille Kalle överdoserar i skogen och dör. Det är ingen som saknar honom. Hans mamma och pappa sitter och spelar casino höga på stesolid och vodka.
Socialtjänsten sover. Vi lever i ett underbart samhälle i många avseenden. Det är så himla skönt att vara en plikttrogen medborgare.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-21 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP