Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Theresequeen's text ''The World has gone mad'' Inspirerade mig till denna kommentar ... i maj 2013 då detta flöde publicerades här tidigare. Dock finns relevans också idag 2023.


Världen har ju alltid varit galen …

… men samtidigt
har den också alltid varit
rätt trevlig, vacker och underbar …

… Om än kanske fläckvis …

… vilken version som än avses …

Theresequeen’s text
’’ The World has gone mad’’
fångade mig och fick mig
att skrifta följande kommentar
vilken jag vill dela med mig till flera
samtidigt som jag vill
att fler ska läsa hennes text också …

Min kommentar i något redigerad form:

- Tror ju lite på det där
med energierna och energibalanserna
i Universum i allmänhet ...

Men i synnerhet tror jag,
utifrån hur det alltid sett ut
i världen historiskt sett,
att galenskapen och det goda i världen
ständigt växlar
och återkommer upp-ploppande,
kanske inte alldeles helt slumpvis ...,
lite här och där
över såväl tid som i rum ...

Det som just nu pågår i Stockholmsområdet
är symptom på saker och ting
vilka inte står riktigt rätt till

- Föräldraansvaret är väsentligast,
men samtidigt är
också övriga samhällsfaktorer
avgörande för det som sker ...

Att sedan många hänger på
och passar på
att få utlopp för sina destruktivare drifter
må vara helt förkastligt,
men likväl även det
ett symptom på
att saker och ting inte står riktigt rätt till
och behöver ses till och över
en hel del mer
än vad vi kanske velat göra på riktigt,
på allt för lång tid ...

– Nej, världen har inte
blivit mer galen än den brukar vara
och så alltid har varit

- Bara det att galenskapen visar sig
just nu mer här hos oss
och blir synliggjord för oss ...

– Samtidigt finns det många platser i världen
där människor upplever det motsatta,
dvs att världen är alldeles underbar ...

...Och andra platser där gråskalans nyanser
mellan det galna och det underbara
varierar från den ena ytterligheten till den andra ...

… där vissa platser dock fastnar på vägen,
antingen i extremlägen åt båda håll
eller någonstans mitt på skalan ...

– Tror vi alltmer hamnat mitt på skalan
där vi bor i vårt land här,
jämfört med andra länder ...

… men att vi inte är tränade nog
för att sätta tillräckligt stort värde
på ljusglimtarna i vår tillvaro
utan istället tenderar
att fokusera på
det som är mindre bra
och
att gärna utveckla de delarna mer
än att fokusera på och utveckla ljusglimtarna ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-22 03:42



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fy tusan för gnällisar
2023-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP