Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


Livets väsentligheter

Långsamt förändras världen

Av de tankar som såddes

För 50 år sedan

Finns inget kvar

Att syna och granska

Kvar finns några ord 

från en tidning

Det de sa då för

många år sedan

Är glömt sedan länge

Av materiella sabotörer

Ute efter att väcka oss

Fast vi redan är vakna

Stillestånd i tankar

Klagomål om tomhet

Fylld av empiri

Utan återkomst

Vandraren som inte

Kommer tillbaka

En gång har hon

Varit här och snokat

”Aldrig får man vara ifred”

Sa hon och gav med sig

Kriget som städses närvarande

På distans urholkandes

Livets väsentligheter

Vad ska vi prata om idag?

Utan att bli oense och osams

Eller att våra vägar

Går åtskilda och vi

Aldrig mer ses?

Har du sett Kungen

Dansa någon gång?

När det gemensamma

samtalsämnet hägrar

Och utestänger tystnaden

I bokens värld tillåter sig

Människor att uttrycka sig

Om sådant de aldrig skulle

Prata om annars

 

Taleptox skrev

Den 20230322

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-03-22 06:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP