Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


Slutet för en despot

Han tror han har all tid i världen

Han har ännu inte upptäckt slutet

Och den världsvida glömskan

Eller också förnekar han det

En dag tar allt detta slut

Och det är inget jag kan göra

Något åt medans livet pågår

Trots att du har all tid i världen

Och ännu inte upptäckt slutet

Dödliga är vi människor

Den despot som tar sitt liv vet om det

De överlevandes skuld drabbar

Generationer av efterlevare i efterhand

Och om de döda säger vi att

Vi aldrig ska glömma bort dem

Och att de Ska få vila i frid

Medans de som är i livet

Har blivit så glömska

Utan att leva i fred

 

Taleptox Skrev

Den 20230322

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 42 gånger
Publicerad 2023-03-22 06:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP