Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


Det heliga livet

I år är det 78 år sedan

Adolf Hitler tog sitt liv

Och sköt sig själv

Om man ska tro på

Historisk kunskap

som sanningsenlig

En del menar dock på att

Han överlevde och

klarade sig undan

Han var bara 56 år 1945

Jag har sedan ungdomen

Förbryllats av detta!

Varför tog han sitt liv?

Sannolikt får vi aldrig reda på

Hans egna skäl till det

Såvitt jag känner till

Finns det inget skrivet dokument

Om det Och han tog

med sig det i graven

Men en spekulation kan vara

Att han visste om vad som hänt

Och vad som väntade honom

Om han tillfångatogs

Och att han ville ha makt

Över sitt egna öde

Utan att överlämna sig

Åt Guds nåd och förlåtelse!

Var han en obotlig och

oskuldsfull romantiker??

Tänk vilken skillnad det varit

Om han kommit in på konstskola 1907

Och inte blivit Führer!?

Fick nyligen frågan av en kvinna

Om jag tycker livet är värt att leva

Underförstått om jag funderat på självmord??

Jag fyllde 60 år i år

Och jag har aldrig funderat

På att ta mitt egna liv

Jag är försatt i Skuld till de som

Var före oss här

Och satt mig till liv

Jag är inte 20 år längre

Och man blir inte yngre

Och jag har lämnat de ungdomliga

Villfarelser jag varit med om

Bakom mig

Det har blivit dags att

Äta frukost!

 

Taleptox Skrev

Den 20230322

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 40 gånger
Publicerad 2023-03-22 07:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP