Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självtillit

"Du måste tro på dig själv"
säger jag till mig själv
och tror på mig själv
under ungefär tre minuter.


Men under de få minuterna
känner jag åtminstone
en liten gnista av hur det känns
att tro på sig själv...












Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-22 08:11



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Då hoppas jag du tror på dig själv allt oftare och med bara korta mellanrum av tvivel.
Då kan det många 3 x min av självtillit sammanlagt :)

Fin reflektion över något vi alla dras med mer eller mindre.
2023-03-23

    Lena Söderkvist VIP
Det är svårt att se sig själv på avstånd, där är du inte unik. Vi är alla fast i det på ett eller annat sätt. Fast ditt sätt att tidsbestämma självförtroendet är absolut något nytt. Din text får mig att tro att du snarast stundtals tappar tron på dig själv. Innerst inne vet du förhoppningsvis att du är lika god som andra. Att misstro sitt värde drabbar en ibland. Men det är nyttigt. Det är inte bara bra att stå självsäker för jämnan, för då slutar man att ifrågasätta.
Å andra sidan kan jag ha alldeles fel om dig. Det kanske är så illa som du beskriver. Då behöver du vänner, framför allt nära sådana. Vänskap stärker mycket mer än kloka ord.
2023-03-22

  Ninananonia VIP
Ja det är inte så lätt alla gånger.
Jag känner igen mig i dina ord. :I
Men jag tror på dig.

2023-03-22

  Respons VIP
Det verkar som att självförtroende går att öva upp, men att man får ta små steg i taget!
2023-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP