Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Altruistiskt mödraskap = att använda en surrogatmamma utan betalning med pengar


BESTÄLLNINGSBARN

Altruistiskt mödraskap
gällde då för mor Maria,
som ju kom att vänta barn,
innan Josef hunnit fria.

Mamma Mias altruism
i berättelsen om Sonen
är i dag ett slags turism
inom moderskapsutlånen.

Den som inte barn kan få 
kan nu köpa denna lycka,
som en lånad mamma må
bära och ur kroppen trycka.

Barn av detta fabrikat
är ett slags beställningsvara
från det moderssurrogat,
som man inte själv kan klara.

Moder Mia kan ha tänkt
tvärsemot i födselns pärser,
för en stjärna hade blänkt,
som det står i bibelns verser.

I beställningen hon fick
ingick inga pengar kalla
och den gossen som hon fick
kom att tillhöra oss alla!

 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-22 12:55



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ja finurlig skrivelse som inger tankar.
Till Jesu moder som ju på sätt o vis
var surrogatföderska till den Alls
-mäktige Gudens son som kom
ner till jorden för att ta på sig
Mänsklighetens synder
Om man nu ska tro
på den Kristna
Religionens
"Läro-teser?"




2023-03-22

    ej medlem längre
Festligt med Mamma Mia. Ger texten en lätthet som passar bra med den finurliga väven av dagsvers och offret.
2023-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP