Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till koltrasten och våren

 

 

 

Himmelen var trist och grå
regntunga moln över huset
såg inget mysigt att titta på
i det tidiga morgonljuset

då hördes en koltrast sjunga
från en trädtopp någonstans
och plötsligt såg jag vårtecken
som runtomkring mig fanns

knoppar på buskarnas grenar
kvittrande fåglar som byggde bo
en nyvaken humla flög förbi
som på våren fick mig att tro

irriterar mig inte längre på
ogräset som är kvar från i fjol
snart kommer solen och värmen
solbrun hud och sommarkjol

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-03-22 10:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Verkligen något att se fram emot...här har stararna redan haft sin sin vårsamling...
2023-04-29

  Susen VIP
Ja en efterlängtad vår här fint med sommarsol
2023-03-28

  Solstrale VIP
Fint och inspirerande!
2023-03-26

  Eva Helene VIP
Så fint och inspirerande i dessa gråa regniga dagar. Har ännu inte hört koltrasten men lite fågelkvitter hörs i alla fall här.
2023-03-24

  MaLo VIP
Fint med en skönsjungande ögonöppnare för våren som väntar runt hörnet.
2023-03-24

  Elinor Sörensson VIP
Så fint skrivet om denna
härliga tid.
2023-03-23

  Maria Sundelin VIP
Full av längtan efter sommaren
Kramar
2023-03-22

  Niliboy
En härlig betraktelse. Häruppe fins det inte några koltrasten. De kanske är bra mot kol!
2023-03-22

  Olof Lagerhorn VIP
Mjuka, vackra och melodiska rader som
gör koltrastens sång rättvisa; berättar om
den vår som snart är här.

2023-03-22

  Ninananonia VIP
Härlig vårhyllning !

Ha en fin dag..
2023-03-22

  Kajan VIP
En ljus och lätt text, när väl skrivarjaget upplever koltrastens sång. Och visst kan fåglar bära mycket i sin sång.
2023-03-22

  Kungskobran VIP
Så fint om den efterlängtade våren
2023-03-22

  Sparvögat VIP
En härlig hyllning till vårens
underbara tid och koltrastens
sköna sång…
2023-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP