Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för Saktmodiga


Sång för Herren

Tiden tickar obönhörligt på

Sedan den första gången skapades

”Berusa er

Med vin, poesi, eller dygd”

Tre kardinalsymboler

Med anledning av

”Tidens förfärliga börda”

Skrev Charles Baudelaire

I en prosadikt på 1800-talet

Vad menade han egentligen med det?

 

Cancer och trafikdöden!

En internetprofil har dött ung

I sviter av cancer

Denna förfärliga sjukdom

En annan TV profil körde ihjäl sig

Med sin sportbil

Och inget av det har jag kunnat

Stoppa med egen fri vilja

En kvinna säljer armband

Med texten ’fuck cancer’

Och en annan protesterar

Mot bil döden och att

Ännu en tappat koncentrationen

Med anledning av alkohol

Och kommit över på fel sida

Av vägen och krockat med en lastbil

 

Och i efesierbrevet står det

” Berusa er inte med vin,

sådant leder till ett liv i laster.

Låt er i stället uppfyllas av Anden,

så att ni talar till varandra med psalmer,

hymner och andliga sånger,

och sjunger och spelar för

Herren i era hjärtan.

Tacka alltid vår Gud och Fader

för allt i vår Herre Jesu Kristi namn”

Kontrasten mellan det moderna

Och det klassiskt heliga är urskiljbart

Kan man dö av för mycket poesi?

 

Taleptox Skrev

Den 20230322

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-03-22 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP