Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Per-Erik meterologen på de lokala nyheterna och jag 2

 

Stellan tänker att jag kan inte vakna och nu är jag tvungen att gå runt på stan som en zombie och bli utstirrad av alla de lyckliga människorna med sin lyckliga familjer i dyra bostadsrätter och villor med swimmingpool och lyckliga middagar i sina perfekta liv.
Hur ska jag kunna ge sken av att jag är en vuxen och frisk person när jag mår så här jävla dåligt? Stanna i min lägenhet går inte för då får jag en skenande panikångest. Att dricka öl och promenera i sjukhuskulvertarna dämpar den värsta känslan av ensamhet och värdelöshet. Jag måste ha gjort mig skyldig till några fruktansvärda kriminella handlingar i ett tidigare liv och jag är beredd att ta mitt straff.
Stellan cyklar och köper ett 12-pack ägg och sen till Nikolaikyrkan där han tar av sig naken i Engelbrektskapellet och sen ställer han sig framför det stora altarskåpet och börjar att kasta äggen på det som ett straff mot Gud för att han aldrig hjälper Stellan att bli frisk.
I 28 år har han varit psykiskt sjuk och i sin barndom så blev han konstant mobbad av både sin mamma och styvpappa. När han kissade på sig av skräck så fick han stryk tills han började stamma och kissa på sig ännu oftare och även i skolan vilket ledde till stark mobbing av de tuffa killarna på skolan.
Äggen som singlar genom luften medan Stellan sjunger du ger mig bra vibrationer.
Poliskvinnans slag med batongen träffar hårt där den ska och Stellan kvicknar till i en polisbil. Jävla Stellan vad har du nu ställt till med? Vill du sitta på häktet? Ja gärna för då har jag ju de snälla vakterna som vänner och den goda maten, det är perfekt. Häktet är inte ett hotell det vet du va? För mig är det det i alla fall svarar Stellan som fyller 47 år just idag.
Det är så härligt att vara inlemmad i ett socialt nätverk och sammanhang. Det är paradiset tänker han men först lär det bli arresten men den är härlig den också. Efter en vecka så är det domstolsförhandling och Stellan sitter och sjunger gamla smäktande svensktoppslåtar så att Herr Domaren får spader. Stellans advokat, en kvinna i 40-årsåldern börjar gapskratta och allt är en härlig urspårad cirkus. Stellan kissar på sig och han förs till sin cell på hotell häktet. Åklagaren är en mycket arg och aggressiv man i 50-årsåldern som älskar att hata de åtalade.
Åklagarens mamma gav honom alldeles för lite kärlek och omsorg under hans uppväxt och hans militanta pappa misshandlade honom med tystnad och sträng skuldbeläggning för minsta lilla förseelse plus ingen förlåtelse.
Klockan är 17 och det är dags för middag. Stellan njuter i fulla drag av all kärleksfullhet.
Det är första gången som någon tittar på och tulltalar honom på 6 månader. Det känns så skönt att ha sin lilla lyckliga familj tillsammans med de snälla vakterna som bara vill honom allt gott. Stellans diagnoser har faktiskt lugnat ned sig sen han anlände till hotellet. På natten drömmer han lyckliga drömmar om sin härliga mamma som inte alls är ond och elak. Om livet kunde få fortsätta att vara så här tänker Stellan när han sitter och äter frukost.
Prosa av Johan von Bergstjärna VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2023-03-22 19:18Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan von Bergstjärna
Johan von Bergstjärna VIP