Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min morbror. Mitt hjärta blöder


Nu när ditt liv snart är slut

Hur jag än våndas inuti
Känner din smärta
Din rädsla
Ångest
Över att finnas
Men att snart inte få finnas mer
Ja hur jag än vänder och vrider
På alla känslor inuti
Så kommer du snart inte finnas mer
Det finns så olika livsöden
Du har haft ett trasigt liv
Nästan redan från start
Jag har känt så många gånger
Att jag önskat dig ett annat liv
Att du fått leva
På riktigt
Du är en så fin person
Med så mycket värme och omtanke
Ett stort hjärta
Men som trasats sönder av ett hårt liv
Alltid varit rastlös
Sökande
Drogerna tog över tidigt
Gav dig ett rykte som våldsam
Farlig
Och visst har jag sett honom
Han
Som många andra sett
Men för mig är du en älskad
För dig har jag fällt många tårar
För jag vet
Vilken fin människa du är
Och jag är så ledsen att ditt liv aldrig blev annat
Än smärta och ångest
Och nu
Utan att du egentligen fått uppleva
Hur ett normalt liv kan vara
Så är ditt snart slut
Cancern har spritt sig till skelettet
Så sa dem, läkarna
Jag försöker greppa
Summera
Men får inte ihop det
Ska det alltså sluta så?
Finns det inget mer för dig
Inget mer livet kan tillföra
Ingen stor skräll av lycka
Ingen lycklig känsla av förändring
Inget förbarmande
Ingen glad pensionärstid med dem du älskar
Inga mer skogspromenader
Jag hade så
Önskat dig allt
Och lite till
För att få dig att känna
Att livet är så mycket mer
Än smärta och ångest




Övriga genrer av Nina Nightwish
Läst 71 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-23 06:42



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ödmjuk är vänskapen i dina ord som sörjer för vart och ett den människa som tilltrotts sin bakgrund är dig en älskad vän! Du skriver öppet, skört, i full förtröstan på ett varmt och med väl valda ord! Så vackert i all sin förtvivlan!
2023-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish