Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LEVA LOPPAN

Vi spelar loppspel, makan min och jag.
Det gör vi ofta efter morgonmålet.
Ibland så får jag höja segervrålet.
Att slå sin hustru är att börja en bra dag!

Det är ett gammalt loppspel, köpt på loppis
med kopp av marmorerad bakelit.
De slitna lopporna av komposit
har mellan mig och hustrun blivit poppis.

Att spela loppspel är ett sätt att hoppas,
ett enkelt, barnsligt sätt att ha det kul.
Det finns ju andra sätt i livets strul

än att försätta hoppet till en loppas
nyckfulla lopp i livets ekorrhjul.
För gamla är det kul att åter knoppas!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-23 13:39



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om den positiva tonen i texten. Den smittar av sig och gör att jag känner tillförlit över att bli äldre.
Undra om jag också ska köpa ett loppspel till mig och maken?
2023-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP