Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kod 43

jag,
försvunnen och fråntagen
vilsen, stulen och krossad
jag,
nedbruten och slagen
brusten, förvillad och avlossad

sträcker ut min händer
kryper upp ur alla hål
ständigt återvänder
har ett tydligt mål

jag,
bortförd och missvisad
lämnad , drunknad och grundstött
jag,
nedslagen och förvisad
fryst, berövad och misskött

ser längre inte mitt jag
i den spegelbild som reflekterar
förändrad efter alla slag
när ingen längre reagerar

sinnets hemlöshet brusar
komplicerar patetiska försök
längtan hellre grusar
och låter alltet gå upp i rök

jag,
konstlad och smutskastad
förryckt, förändrad och bränd
jag,
hatad och belastad
avskuren, skuldsatt och hängd

(fortsätter min vandring, snart är jag hemma...)




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 77 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-03-23 16:12



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Otroligt starkt berörande text med blicken fäst på de mänskliga dilemma vi möter och kampen för ett värdigt själv!
2023-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande om ett livsöde.
2023-03-24

  Cikoria Blå VIP
Här hoppas man att diktarjaget och jaget
inte är en och samma.

2023-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé