Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


NÄR DU KÄNNER LÄNGTAN


det som vaknat och det som somnat
de står där mitt framför helt klart nu

svagt viskar vinden förnamnet i intet
där längtan lever på en bädd av rosor

regnet strilar från gråtunga molnshok
saknaden kom då livet aldrig blev till

bakom mörka svarta bergets skugglek  
gömmer sig drömmen om ett eget liv

barns lekar i trädkojorna är på riktigt
deras längtan om liv i självständighet

känner längtan önskan efter mer av livet
i barndomens drömmar infläta dagens liv

i bråten bland repade mönster av ljusa minnen
framkallas hela bilden av en fullbordad mandala 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2023-03-24 09:59



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Lätt gåtfull och skön med både allvar och dröm.
2023-03-29

    Lena Söderkvist VIP
Modernt och subtilt, och det lustiga är att ordvalen på flera ställen påminner om Dan Anderssons. "Mandala" sticker dock tvärt emot, och stilen är ju en helt annan ändå. Men vad poesin kan ge associationer mellan nu och då!
2023-03-24

  Sparvögat VIP
Vackra ord till livets mosaik ~
underbar är din tavla…
2023-03-24

  Ninananonia VIP
En vacker mandala har du målat i ord och bild.
Jag tycker om dem!
2023-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Berörande och ödmjukt om det som var och det som är.
2023-03-24

  Öknens Ros VIP
Ett livs fullbordan, minnen, upplevelser, längtan, det som är och har varit. Vackra färger i din mandala.
2023-03-24

  Respons VIP
Fin dikt om längtan efter helhet och mening.
2023-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP