Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Tack Anya för din dikt människotrygghet som gav mig inspiration.


Gå intill mig

Dagen återfinner sig
minut för minut
du finns i ljuset och mörkeret

Isen drar sig bort från land
du är kittet som håller mig samman

Molnen formar sig över bergen
i ett V-tecken
du glimmar till i en iskristall

Stenarna vilar sida vid sida
du är gruskornen som binder dem samman

I de raserade husen
bor mångas sorg
du är hoppet i deras hjärtan

Barnet berättar om havet
du finns i den nyfikna fantasin

I sången bär vi evangelium
vi ber om fred
du är försoning

© Eva Hedlund fd. Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-03-24 11:27



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fint, nära och ömt skildrat. Du berör med orden
2023-03-28

  Niliboy
Frid å vacker forskning!
2023-03-27

  Anya VIP
Oj så fin text. Blir rörd, extra rörd över att du inspirerats av en av mina dikter.

Jag faller särskilt över slutstrofen. Så talande om det världsläge som råder.
2023-03-26

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till en speciell Du, som vi så väl behöver.
2023-03-24

  Emanuel Sigridsson VIP
Ord lägrar mystiken med tyngd och kraft. Bakom 'du' finns en tydlig storhet. Texten bekänner sig till helhet; det splittrade kan åter bli ett. Den som lever och tänker såhär är bara att gratulera.
2023-03-24

  Sparvögat VIP
Underbara ord som vilar ~
i trons starka hopp..

2023-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP