Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Om ryssarnas vodka och knytnävar 2014 efter stölden av Krim


Putin ansåg att priset på nationaldrycken vodka höll på att skena iväg då en halv liter vodka då kostade runt 30 kronor. Det hade skett en prisökning med 30% på ett år och Putin ville därför sänka pristaket på den populära drycken.

För att minska spridningen av förfalskningar fastställde myndigheterna 1 juli 2016 minimipriset för en flaska populär alkohol till 170 rubel. I dagens kronor 23,45.

Till ett lågt pris kunde du hitta bra vodka som gästerna "kommer att gilla och inte kommer att göra någon skada".

Finlandia Redberry som idag hör (2022) till de dyraste vodkadryckerna i Ryssland, betingar ett pris av 16 euro.

Medvedev försökte 2009, när han under nåt år var president, städa upp i vodkarusets Ryssland och bad därför sin premiärminister Putin att minska på reklam och annat som kunde förleda folk att dricka för mycket.

Det gick sådär kan man säga och så småningom skulle man då upptäcka att herr P inte var alltför angelägen om att hålla sina undersåtar nyktra. Se ovan.

Det finns minst fem miljoner grava alkoholister i Ryssland, men också en utbredd berusningskultur bland vanliga ryssar.I praktiken är det i Ryssland idag fritt fram för män att misshandla kvinnor så länge de inte behöver uppsöka sjukvård. Som mest kan mannen få böter eller 15 dagars fängelse. Böter som inte behöver bli högre än en fortkörningsbot i Moskva. Det var naturligtvis Putin som genomförde lagändringen till mannens "fördel".

Den konservativa kvinnliga parlamentsledamoten Jelena Mizulina sa så här i samband med att hon initierade förändringen av lagen om familjevåld:

”Vi kvinnor är svaga och att respektera familjens överhuvud mannen är obligatoriskt. Därför blir vi kvinnor inte förödmjukade om en man slår sin hustru, det sårar oss inte, men att såra mannen det är otänkbart”.

Ovanstående kan med fördel läsas som en bakgrund - eller ingress - till ryssens våldtäkt av Ukraina.Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-25 12:03Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
Den ryska kyrkan har också bidragit till detta och "välsignat" våldet mot kvinnor.
2023-03-25

  Gunnar Hilén VIP
Absolut. Självklart. Det kommer att ta tid så STÖD kommer att behövas för MOTSTÅNDET är kompakt. Hela ryska eliten har en kvinnobild från stenåldern.
2023-03-25

  alicja lappalainen VIP

Yelena Mizulina representerar den konservativa politiken, men det finns också andra feministiska röster i Ryssland tex FAO Feministyczny Antywojenny Opór (eller Feminist Antiwar Resistaance.
DESSUTOM, OM RYSKA KVINNOR VILL FRIGÖRA SIG FRÅN MACHO-PATRIALKALA FÖRHÅLLANDEN DÅ SKA DE GÖRA DET SJÄLVA UTAN VÄSTLIGA KONCEPT FÖR ATT DERAS PROBLEM HAR EN ANNORLUNDA BAKGRUND.

2023-03-25

    Lena Staaf VIP
Bevare mig väl för att vara kvinna i Ryssland!
2023-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP