Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


En massa nonsens

”Det är bara en massa nonsens

Från vissa som bara går ut och in här”

Tycker en kvinna som läst

Vad jag skrivit en gång

Och hon fortsätter;

”Lite extra pengar kan vara bra att ha

Du får låna av mig, om du vill det!?”

Säger hon med stöddig ton

Jag skriver tydligen bara delvis en massa

Irrelevant ironisk nonsens

Och svammel enligt en del

”Du bör inte ta detta på allvar

Utan med en nypa salt”

Menar hon på sedan

Hon skickar sedan ett brev

Och skriver upprört

”För mig handlar det om ett blodigt allvar

Och hämnd på de fattiga i anden!!

Du är avstängd från och med nu

Du motsvarar inte mina höga ambitioner”

Jasså, tänker jag, Vad har man gjort

för att det ska bli såhär??

I denna ordlek vi håller på med

Ordens betydelse och sparande

Av minnen från vårt tankeliv

Jag är bara en sur realist

Och en resonets röst

Som önskar leva

Så inkognito som möjligt är

Vilket i denna tid

Är nog så svårt

När så många är så

Medvetna som de är

Om var och en människa

Och man anmodas att alltid

Legitimera sig med ID i olika ärenden

Nästan varje dag

Fast man försöker sköta sig

Och inordna sig i samhället

Sköter man sig kan man ändå

Bli Blockerad eller avstängd trots det

Ty en del människor

Låter sig bedras av sina

Egna fördomar de själva bär på

En del människor drar sig inte

För att sprida dem också

I olika sociala medie kanaler

Är inte en människa orolig

Att det de skriver ska missbrukas

Och användas på ett sätt

Man inte avsett kan man tro??

Vad är detta nonsens värt?

 

Taleptox Skrev

Den 20230323

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-03-26 06:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP