Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Utdrag från overkligheten. .."


De utman-ande ögonblicken.


Inuti Sunkpottan hade
sumpråttan drunknat
i den världsberömda
konstnären Monet's
piss,men det var inget
som berörde någon
annan än lill-pigan

Colette med sina laven
-del blå ögon som fick
bära ut missödet och
slängde allt på kompost
-högen.

Och sedan gick till kyrkan
med att bikta sig inför vad
som hon och postiljonen
gjort med varandra.

När den store konstnären
satt o målade av Näckrosor
i skönan ro. Pottan,lill-pigan
och konstnären är borta nu.

Men deras släktled lever kvar.
Utspridda över världen och
Tavlan den bara hänger där.

Helt stolt skyddad och uppvisad
i ett museum som 10-tals miljoner
€uro-dyr,innanför skottsäkert glas

Och vet alls inget om de olika
slags
jordiska bestyr i ur och skur.







Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-26 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP