Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om han nu verkligen ville visa 'hur man gör film', genom att gå i konkurs? Istället ville han imponera på dem som kallade honom idiot, genom att försöka vinna priser, i ett samhälle o sammanhang han egentligen såg byggde på girighet.


Människan dränks av sin egen våda?






Det är förstås därför Anton inte har körkort eller ens en bil.
Hade han ett fordon han själv kunnat kalla för bil, så hade
den utseendemässigt varit av det slaget att den nog mera
hörde hemma på ett skrotupplag än i trafiken.

Vanliga ägare av bilar 'byter upp sig' via märke och modell
om de skulle plötsligt komma över 'en större summa pengar'.
Hade han körkort skulle han påtagligt visa hur det går när
bakomvarande bilar vägrar hålla rätt avstånd.

Anton skulle visa det genom en plötslig sänkning av sin egen
hastighet. Om bilen bakom 'inte hinner bromsa', så kör den
naturligtvis in i hans egen. Detta sker då bäst på kontinenten,
antingen i Frankrike eller Italien,

eftersom de har rykte om sig att vara en smula mer försedda
med kort stubin där och hellre 'kavlar upp ärmarna', än drar
tävlingens pistol och skjuter villebrådet, med en kärleksfull
pil på just rätta platsen.



(Spänningen stiger, hemmalaget ligger under med två poäng.
Vad hinner först, kriget som gör slut på alla krigshetsare eller
en ändring i miljö och klimat? Skall sommaren hinna 'bli av'?)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-26 12:47



Bookmark and Share


    Askanden
våda och vånda
mer än en likhet
2023-03-26

    Ett utkast
Bilar är dyra och det är dyrt att leva, sa den som aldrig skulle ge mer än 15 000 kr för en bil. Sant är att italienare skriker eftet en bilkrock, medan svenskar är mer sansade.
Scientologer lider förlust av krockar, att de spelar golf för att testa sina handikapp.
2023-03-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP