Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige gråter

En medelålders man som står och storgråter på stan lördag lunch. Människorna som går förbi stirrandes ner i sina mobiltelefoner och tänker ett stackars psykfall som borde uppsöka akutpsyk. Några barn ställer sig tittar på den bölande mannen. De börjar att gråta de också och deras mamma börjar gråta. Den stora gråten sprider sig längs Nygatan, en sorg som exploderar likt en vulkan och folk ser på varandra med uppfriskade ögon. Man kramar varandra och frågar hur den andra mår. Sorgen sprider sig i hela Sverige med en kristallklar läkande kärlek. På söndagen så gnistrar en glädje i landet och en underbar harmoni. Folks själsliv har fötts på nytt i en härlig katharsis.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-26 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP