Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtefråga

Vet inte om huden är varm 

Eller om hjärtat är kallt 

Andetagen isar i bröstet 

Och tystnaden sliter i gardinerna 

För den som lever i ensamhet 

 

Vardagen andas stillhet 

Och kan därför vara lugnande 

Eftersom rutinerna ger en trygghet 

Som skingrar spåren av ensamheten 

 

Huden är tunn runt känslorna 

När de bubblar under ytan 

Hjärtefråga eller vardagsmat 

Det vet bara vi själva svaret på 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-27 09:15



Bookmark and Share


  Susen VIP
Vemodsvackert om ensamheten
2023-03-28

  Solstrale VIP
Ja frågan om ensamhet är stor. Nästan som i din dikt vittnar om en storhet i att hantera det, att ta det på rätt sätt. I dikten framkommer ett klokt förhållningssätt!
2023-03-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om tankar och känslor om ensamhet.
2023-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP