Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt jag inte kommer ihåg

 

 

det däringa minnet 

det som finns i sinnet 

spelar en spratt ibland 

rinner liksom sand 

 

ena stunden klart 

för att grusas snart 

orden vilse går 

jag inte förstår 

 

det jag innan tänkt 

i minnen dränkt 

flyter bort med hav 

som glömskan gav 

 

så många minnen finns 

dock jag de flesta minns 

på min "hårddisk" rymmer 

det ibland skrymmer 

 

hjärnan finurlig är 

den hela tiden lär 

men ibland den strejkar 

man tror den fejkar 

 

många celler grå 

så små, så små 

ett maskineri 

en hel industri 

 

det är vår hjärna 

den vill vi värna 

så länge vi bara kan 

både kvinna och man

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-03-27 13:48



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Vem är du, vem är jag, levande eskapader... promenader...serenader..." fasen, glömt texten... ja just ja, levande kadaver var det :-)
2023-04-15

  Solstrale VIP
Ja minnet sviktar, men du om det diktar, och vi oss förpliktar att säga detta vad bra, det ska du aldrig ge upp!
2023-03-30

  Susen VIP
Bra skildrat om hjärnans hårda arbete. Kanske för hårt emellanåt, tänker jag
2023-03-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om minnesfunktionen
som oftast är bra på alla vis
men ibland är den lika svag
som nattgammal is.

2023-03-27

  Sparvögat VIP
Väl skrivet om sinnets inre värld…
Ja ibland flyter minnet med
en stilla ström.
2023-03-27

  Cikoria Blå VIP
Ja, det där minnet...
Nu kom jag plötsligt ihåg en grej jag skulle skriva, men som jag nästan glömt bort.
Skynda att minnas medan det finns där.
2023-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP