Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vården av befolkningen i Rumänien överraskar med sin goda kvalitet, så det är värt att bry sig var du än befinner dig i världen med en rumänsk själ.


Socialstöd av befolkningen i Rumänien överraskande kvalitet

 

Den garanterade minimiinkomsten (VMG) är ett av de viktigaste programmen för att främja social integration och bekämpa fattigdom. Den normativa lagen som reglerar detta program är lag nr. 416/2001 om den garanterade minimiinkomsten, med efterföljande tillägg och ändringar.

https://stirileprotv.ro/divers/autoritatile-au-inceput-deja-sa-pregateasca-pachetele-cu-alimente-pentru-persoonele-defavorizate-vor-ajunge-inainte-de-paste.html

 

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ajutoare-de-aproape-un-miliard-de-euro-pentru-romanii-cu-venituri-modeste-cine-poate-beneficia-de-aceste-fonduri.html

 

https://stirileprotv.ro/divers/banci-de-alimente-in-bucuresti-locurile-unde-poti-duce-mancarea-ramasa-pentru-a-evita-risipa.html

 

Enligt denna lag säkerställs den garanterade minimiinkomsten genom att ett månatligt socialt stöd beviljas, vilket beräknas som skillnaden mellan nivån på den garanterade minimiinkomsten enligt lag och den månatliga nettoinkomsten för familjen eller den ensamstående personen.
Antalet mottagare av socialbidrag (garanterad minimiinkomst) var i februari 2023 165 425 personer, 529 fler än föregående månad, enligt uppgifter som centraliserats av National Agency for Payments and Social Inspection (ANPIS).

De flesta förmånstagarna var registrerade i länen Dolj (10 382), Bac?u (9 299), Teleorman (7 788), Buz?u (7 723) och Vaslui (7 350), och de minsta i länen Bukarest (254) och Ilfov (858) och Timis (1 345). ).

Det genomsnittliga beloppet som den rumänska staten betalade under den andra månaden i år till socialbidragsmottagare var 268,95 lei, medan det totala beloppet som betalades ut uppgick till 44,49 miljoner lei.
Det högsta värdet av det genomsnittliga beloppet som betalats (nuvarande rättigheter) registrerades i länen S?laj (354,76 lei), Bra?ov (324,98 lei) och Mure? (324,23 lei).




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-03-26 17:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP