Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MITT DIKTERI

Mitt dikteri är ålderdomligt, smalt
med pli på språkets många krumelurer
på datorns skärm, i pennans bläckpikturer.
Jag ser min dikt som något skulpturalt.

Att se sitt dikteri som figuralt,
en form av typografiska figurer,
får dikteriets byggnadsprocedurer
att bli ett skal, en ytlighet verbalt.

Om det rör läsaren är mig egalt.
Ibland, i kommentarernas returer,
antyds mitt dikteri som musealt,

ett återfall till äldre dikts strukturer,
dess konstruktioner, dess arkitekturer.
Ja, visst! Det är det dikteri jag valt!

 



 



 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-27 16:42



Bookmark and Share


  Lyrik
Ja, snälla sluta inte skriva som du gör bara för att vara alla till lags. Själv tycker jag mycket om den konst som alltid finns med i dina alster, alltså de bilder du ger och din rim- och rytmkänsla och hur allting jag läser sitter som en smäck. Fortsätt så.
2023-04-15

    Sefarge VIP
Dikteri-diktera
Hurra va bra!
Slippa Dikta
-tur och difteri
Och från tvång
med magplåga
vara helt fri?
;)
2023-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP