Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TERMIK

Som en hök
du söker ditt byte.
Jag är inte där jag brukar vara.

Din brännande blick
når ej min blottade nacke.
Jag är osynlig i denna skara. 

Jag duckar
för dina vingslag
som virvlar upp den saknad jag bär.

Du sträcker ut dina klor.
Redo att fånga.
Jag navigerar undan i vimlet som är.

Från mitt skyddade hörn
jag ser din tysta förvirring.
Maskerad för kvinnan bredvid.

Fast nästet är fullt
du söker på andra marker.
Samma bekräftelsejakt som på vår tid.

Din kontroll är förlorad.
Ett byte har flytt.
Jag ser rakt på och genom dig.

Och ingen termikvind 
ska ge dina vingar mer luft
så du kan se ner på mig.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-03-27 15:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tack vet jag riktiga hökar.
De regerar tillsammans med örnar, vråkar och falkar.
2023-04-03

  Månfare VIP
Ruvande!
Du sätter ord på det svåra.
2023-03-30

  Kungskobran VIP
Utan luft under vingarna faller man ner från sina höga höjder
2023-03-28

  Sparvögat VIP
Med en sådan hök till man i sin närhet är det bäst att slå ut sina fria vingar och
flyga sin väg…
Sista raderna andas ändå hopp…
2023-03-27

  Cikoria Blå VIP


Ingen trevlig figur du har formulerat fram här.
Jag misstänker att hen har en verklig förlaga.
Nej, människor som ser ner på, och trycker ner en, oavsett kön är, inget man vill ha i sitt liv.
Hoppfullt slut på texten.
2023-03-27

  Marita Ohlquist VIP
Tänker mig en man som tycker att han är Guds gåva till kvinnorna.
Bra avslut.
2023-03-27
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP