Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag besöker äldreboendet som volontär ibland.


Sista gången

Sista gången jag såg dig,
var på ganska långt håll.
Du kom i rullstol,
med benet högt i luften, gipsat.

Din dotter var med dig.
Ni hade varit ute
på en kort promenad.

Jag tänkte springa bort
och säga "hej",
men ville inte störa.

"Till sommaren
ska jag hälsa på dig
och beundra dina
pelargoner.",
ville jag säga till dig.

Jag ville också
tacka dig för att du
en gång förra månaden sa:
"Det är bra du kommer hit
och snackar med oss".

Och nu är det försent.

Flaggan brukar hissas
på halv stång på äldreboendet,
när någon har dött.

Den här gången hade
hissanordningen på
flaggstången varit trasig.

Någon sa att en person
med ditt namn var död.
Men jag var inte säker
på att det var du.

Men det var du
och jag kommer aldrig mer
att bli inbjuden till dig
för att se på dina pelargoner.

Din dotter sålde brevpapper
på loppis i lördags.
Kanske var det ditt brevpapper
jag köpte?

Hoppas du får tid att öva på att spela dragspel,
att du äntligen ska få möjlighet att göra det nu,
nu när du är död.


















Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-27 20:37



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
De där värdefulla människorna på äldreboendet, de där man inte vet så mycket om men som har varit med om så mycket.
De levande historieböckerna - en dag är de bara borta! :-(
2023-03-30

    Lena Söderkvist VIP
Mycket känsligt skrivet. För mig litet kusligt, pappa dog nyligen, han satt i rullstol, var gipsad ett par gånger, och han kunde spela dragspel.
2023-03-28

  Öknens Ros VIP
Berömvärt av dig att ställa upp som volontär, det är säkert uppskattat av de äldre.
2023-03-28

    Sefarge VIP
En nutids betraktelse med sting!
Joo Döden går så fort förbi
för den utomstående där
vi ofta lever våra egna
snabba liv med raska
kliv utan att hinna
med att fundera
Vilka utanför
som finns
kvar eller
helt har
tacklat
av?

2023-03-27

  Respons VIP
Inkännande dikt om det korta avståndet mellan liv och död och diktarjagets känsla inför detta. Empatiskt och väl formulerat!
2023-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP