Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Bookcover design :Sten Wiking -21


DEMOKRATI PÅ OLIKA VILLKOR

Ungern kräver av Sverige att det upphäver
sina demokratiska rättigheter vilka innebär
att sveriges yttrandefrihet vad gäller kritik
av Ungerns demokrati och privata angeläg-
enheter skall upphöra om det förväntas att
Ungern skall godkänna Svenskt Natointräde.

Fotnot :Ungern kommer bemöta kritk mot
detta krav som ett indirekt hot mot landets
egna demokratiska värderingar.

Intressant fakta : Den ryska invasionen i
Ungern 1956 krävde 20 000 liv innan
Ungern kapitulerade trots vädjan om hjälp
från FN som ignorerades.

Det Ungerska upproret var liksom vid Ukraina
på Majdantorget 2014 ett uttryck för nationell
frigörelse från Sovjetunionens inflytande.

Ungerns president Orban vill inte gärna bli ovän
med Putin så även här har Putin en bromskloss
för Svenskt Natomedlemskap.

-


-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 108 gånger
Publicerad 2023-03-27 12:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP