Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

expedition

Se Santa Maria och hennes systerskepp. Glider på vattnet så fria, det bästa Columbus har sett. Stolta men rädda seglar de lätt. Ej någon hunger ty han äter sig mätt. Se Santa maria och hennes systerskepp. Columbus torr med sin träiga käpp.

Nej, livet i fronten spelar ej någon roll. Nej, inte för Columbus, ty han har koll. Kikar ned i sin flaska alldeles för djupt. Flaggan i toppen! salut, salut!

Stolta spanjorer, se Columbus svärd! Han har väntat så länge på att visa under sin långa färd. Nog kan du se något rött där längst upp. Ja, ty där har somliga dött.

Ha, du fattiga speleman. Vad gör du på Columbus Skepp? Spelar några pjäser som du aldrig sett. Adel tar vi hand om, men icke sådana som du. Snart blir du kastad i graven. Det kommer ske nu. Ty snart blir du kastad i haven!




Bunden vers (Rim) av Hilding Wickström
Läst 88 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-27 20:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hilding Wickström
Hilding Wickström