Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsomeditation

Vi är väl inte friska nån av oss
Helfrisk - helklok - oskadad
kan väl ingen påstå att hen är?

Men nu som sängliggandes
passar jag på att läsa ny forskning
om hälsans ABC

lär mig om proteinrik
företrädesvis vegetarisk ketogen kost
att minska på sockerintag
och vitt mjöl
fermentera mera
och öka halten av fröer, nötter, ärtor
grönsaker och groddade bönor...

jag mediterar och dagdrömmer
om god nog läkekraft
och bra nog balans

vill lätt kunna smälta och ta till vara
och släppa ut överskott
av både föda och information

för allt som jag intar
dag efter dag
behöver jag en bra metabolism

går då och då ut på altanen
betraktar himmelen och drar djupa andetag
och ber för oss alla

- fred och frid och lekfullhet -

nymånen lyser klar ikväll!















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-28 01:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa, vitt mjöl och socker är nog en bov till mycket. Intressant att du tar upp det. Läste också om det nyligen.
Skulle behöva lära mig att fermentera. Får googla. :o)
Som alltid en text med mycket livsstyrka. Tack för att du smittar!
2023-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om egenvård
för att bättre hälsa få
visdomsord att ta till sig
och dagligen tänka på.
2023-03-29

    Lena Söderkvist VIP
En kur för kropp och själ. Bra tips.
2023-03-29

    Lena Staaf VIP
Ja ibland behöver vi stanna upp och fundera ordentligt på hur vi ska äta och leva.
2023-03-28

  Kungskobran VIP
Jag njuter av mat så gott jag kan
ett berg av grönsaker sätts fram
så fint och vackert att titta på.
Men jag längtar så
efter en härlig biff att få
och slippa hungrig från bordet gå





2023-03-28

  bohemen VIP
Ja, bra att du tänker på vad du äter. Har man artros ska man äta mkt vegetariskt och fisk!
2023-03-28

  Respons VIP
Bra hälsotips kombinerad med en nyfikenhet och öppenhet för omvärldens intryck. Hälsan verkar komma både inifrån och utifrån.
2023-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP