Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Utsikt från den yttersta grenen


Sitter på utkanten
av en gren
Vänder sitt huvud upp
mot en ”löddrig sky”

Blir blöt om både näbb
och fjäderskrud
Av de virvlande
vita små flingor som faller

Stolt och med högburet
huvud väljer hon ändå
att sitta kvar
I sin ensamhet
och snöblint stirra

Hon har suttit där
rätt länge nu
och blickat rakt ut mot
en gråmulen sky

Som om hon väntade
på ett tecken
Kanske ljudet
av andra vingars slag
Eller något annat
Vad vet inte jag !

Det är inte så lätt
för en människa att veta
vad en ensam fågel
kan tänkas fundera på

Men visst syns hon
vacker ändå

Där hon sitter så stilla
i egen hög ”person”
Och från den yttersta
grenen spanar














Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-28 09:42



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja, man undrar...Fin bild och text.
2023-03-28

  Kungskobran VIP
Hon sitter blixtstilla och sparar energi
men är säkert mycket vaksam
Fin blid och text.
2023-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP