Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bråttomlandet

Den som rör sig med Säveåns hastighet mot havet
kommer att upptäcka badbarnen i Aspen
den forsande vreden hos laxarna mot strömmen
solkurvan på järnvägen i Kåhög
Brattefjälls lugnande skugga
elementfabrikens bruna utsläpp
kommunalpolitikernas fagra löften
om en å där barn kan bada och leka
svensk djungel
stolta hemmabyggen
Bildsköne-Bengtssons grotta
Kristinedals inomhuspool
Tingstadstunneln lastbilsvrål
föreningen med Göta älv
Hisingsbron
Älvsborgsbron
vägen mot kontinenten
Evert Taubes första bostad

Den som rör sig med bilens hastighet
från Lerum till Göteborg
kommer att möta
asfalten
vägmarkeringar
trafikskyltar
ljussignaler
bilar
lastbilar
bussar
hastighetsmätarens ensamhet




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-03-28 10:46



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
E6:an är förjävvlig, som punkbandet Karensdag uttryckte det.

https://karensdag.bandcamp.com/track/dret-p-e6-an
2023-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Den som långsamt tar sig fram får andra upplevelser än den som har bråttom.
2023-03-29

    Lena Söderkvist VIP
En liten guide för människor på väg i sydväst. Litet upplysande, allt.
2023-03-29

  Blomma-Stjärna VIP
så bra skildrat!
skillnaden mellan gång- o- bil-hastighet är stor både i miljöpåverkan och i seende och sinnlig varseblivning!
2023-03-28

    Lena Staaf VIP
Kontraster mellan det långsamt beskådade och det hastiga flängandet. Vad ser man under en biltur?
2023-03-28

  TrollTörnTrappan VIP
Här blandas härligt med bedrövligt. Jonsered är fint också. Eller är det där elementfabriken ligger?
2023-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP