Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

arbetarklass

Du trodde dig veta att du var fel
trots att du skapats fullkomlig och hel
universum av profit och vinst
din gåva blev övertid fram till pingst.

De kommer hetsa dig utan slut
krama ur din själ tills allt kramats ut
det är upp till dig att säga stopp
du måste värna om din kropp

De hittar på regler på ett kontor
många mil bort från där du bor
som tvingar dig springa i cirklar runt
trots att du vet att det är strunt

Du måste vara obekväm nu
inte kompromissa mer än du bör
de kräver för mycket av det som är du
skrik högre och högre tills jävlarna hör




Bunden vers (Rim) av Månfare VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-03-28 10:47



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Mycket bra! Vi behöver prata mer om klass.
Delar också Paul Anderssons analys nedan.
2023-03-28

    ej medlem längre
Individualisering av strukturella problem är den nyliberala lösning som letat sig in i arbetsstyrningskulturen och sedan internaliseras av proletärerna. Du ska alltid känna att du inte riktigt duger.

HR-folket lallar med i refrängen till den sången.
2023-03-28

    ej medlem längre
Skicka in till föreningen Arbetarskrivare. Tror de skulle vara intresserade. https://arbetarskrivare.wordpress.com/

2023-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP