Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


Bistert väder

* Naturepisk dikt

 

Det spås minsann i prognos

Minusgrader på natten

En bit in i April

Mer Snö på väg

Trots klimatförändringar

och prognos om

Global uppvärming!?

Men klimat skiljer sig

och är olika på vår jord

Vid olika geografiska platser 

Men man skiljer på

Väder och klimat

Har jag förstått

Bland de aktivister och forskare

Som gjort denna fråga

Till den mest centrala

I vår tid vi skådat

Trängs vår Herres ord undan

Och ersätts av en aktivists

Klagan över hur vi vågar!?

Men vågar gör vi

Ty modet har ännu inte

Svikit oss i vår strävan

Att klara av också detta

I vardagen fortsätter livet

Som vanligt med oro

För trafikolyckor och

ond bråd död

Att vara aktiv och kreativ

Blir mer viktigt än någonsin

Oavsett hur det står till

Med mående och sömn

Och bistert väder

Upphör inte än på ett tag

Sedan kommer våren

Och sommaren med

den värme som förutspås

När snön smälter!!

 

Taleptox Skrev

Den 20230328

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-03-28 10:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP