Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att inte gilla sociala medier


Sociala medier

Dikt av Julia Engström

Sociala medier är egentligen inte min grej.
Men det kan ju vara bra att ha för att veta var man kan gå på galej.

Men generellt föredrar jag när det finns nån substans i kontakten.
Jag gillar när jag inte behöver slå av på takten.

Sociala medier är inte till för såna som jag.
Jag är alldeles för icke-vag.

Jag borde levt i en annan tidsålder.
Sånt som man kan läsa om i nån gammal folder.

När människor sågs utan att stirra ner i en telefon.
Istället var de på demonstration och skrek i megafon.

Ja, man kan ju göra båda.
Men det förstnämnda ger mig egentligen klåda.

Jag får börja idag när jag ska på fest.
Ska se det som ett roligt test.





Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-29 09:24



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja dessa ord om att vara född i fel årtionde för den född med megafon istället för telefon, gav mycket i tankereflektion tänker på demokratins hörnstenar, de kan vara hotade under inflytande av allt för avskärmat medietittande där propagandan lurar, i tron det skulle vara sanning hos konsumenten med begränsad synvinkel, dvs se i ögonen att fienden är just fienden…
2023-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP