Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isdrottningen

 

 

 

Hon kalldes för Isdrottningen
anklagades för att vara kall och avvisande

funderade på varför det var så

sakta insåg jag
att det var ett skydd
runt ett sårat inre

hon vågade inte lita på
att andra ville henne väl




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-03-29 09:41



Bookmark and Share


  Susen VIP
Mycket väl fångat. Dina ord berör
2023-04-02

  Blomma-Stjärna VIP
Bra berättat -
ingen vill vara med en som är kall o avvisande men du väntade in ögonblicken att förstå
och du insåg att hon hade "goda" (eller låt säga "onda") skäl!
2023-03-29

    Tidsljus
Bra Marita Ohlquist bra som det brukar vara när du skriver.
2023-03-29

  Gunnel Eriksson VIP
Fin beskrivning av den osäkra
som gör sig onåbar.
2023-03-29

  Sparvögat VIP
Väl beskrivet ~ ett kyligt yttre kan dölja
ett varmt inre…
En sköld av inre smärta…
2023-03-29

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord som öppnar upp
och visar hur det inre och yttre
kan samspela hos oss människor.
2023-03-29

  Anya VIP
Precis så är det. Mycket väl berättat!
2023-03-29

  Maria Sundelin VIP
Så kan det ofta vara
Tyvärr har jag träffat på några få äkta isdrottningar som gör allt för att nedvärdera andra vad man än gör för att vara till lags
Kramar
2023-03-29

  Kungskobran VIP
De förskräckliga intrigerna och avundsjukan i konståkning är välkända
2023-03-29

  Solstrale VIP
Kanske is hon valde före sten, eftersom is kan smälta när hon möter värmen ifrån andra. Hade hon valt att vara som en sten hade hon aldrig vetat skillnaden. En metamorfos på något vis, en upptäckt i din belysande poesi!
2023-03-29

  Respons VIP
Intressant och väl formulerat.


2023-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP