Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om döden


Döden

Dikt av Julia Engström

Döden lurar.
Bryter ner alla dina murar.

Döden är oftast en ovälkommen gäst i våra hem.
Den bryr sig inte om du är frisk som en nötkärna eller har förlorat varenda lem.

En gäst som inte gör skillnad på rik eller fattig, gammal eller ung.
Som kommer med en känsla så ofattbart tung.

Ett mörker så nattsvart som något du aldrig tidigare sett.
Ja, det är rent vanvett.

Men mörkast är det för de som är runtomkring den som dör.
Som att inget mer berör.

Allting känns svart i tunneln som aldrig tar slut.
Men håll ut, det går att hitta ut.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-29 10:16



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Starkt, djupt och gripande. En väckande känsla och en tröst att livet trots allt måste gå vidare.
2023-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP