Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…En dag har alla glömt hur tårta smakar!


ÅTERVÄNDSGRÄND


kortgå långtgånget fyra är två plus två  
solskenet når aldrig allra längst inom  
mörkret tilltar då kontrasterna dväljs 

fattig skaldar storvulet om fornstora dar  
rik yvs över fonder och aktiers fallande värde  
makten stoltserar avdragsgillt nolltaxerande 

bakom sandlådan ligger en fallen ensam man  
barnen skottar över den de inte orkar flytta på  
mödrarna ropar inte längre in barnen på mat 

de har inga pengar kvar efter de betalat hyran
pappor reser i arbetet bränslepriset äter vinsten
släktingarna kan inte hjälpa sin låga pension...

föräldrarna ser på när barnen och släktingar svälter  
modet och kraften att demonstrera saknas helt  
den går till att posta falska bilder av verkligheten 

bordet dignar av läckerheter med hjälp av fotoshop  
kalas med stor födelsedagstårta är ett minne blott
barnen somnar med tomma värkande magar var natt

affärsmännens bonusar ökar för var dag som går  
politikernas löner stiger men engagemanget = NOLL

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-29 10:34



Bookmark and Share


  Susen VIP
Dystert om verkligheten där fattiga blir än fattigare
2023-04-02

    Lena Söderkvist VIP
Det är en sådan värld vi lever i. Paradoxalt nog kallas den för demokrati, dvs. vi får skylla oss själva eftersom det är vårt samhälle. Det är vi som har byggt upp det. Bra reflektion av dig.
2023-03-29

  AndLou VIP
Ja är inte livet "fantastiskt"! Man kan väl i varje fall drista sig till att undra lite försiktigt, var och när solidaritet och social patos/kompetens, råkade försvinna från den nationella agendan?
Bra där Solstråle!
2023-03-29

  Sparvögat VIP
Så väl tecknat ~ de fattiga
och de rika…
Ett samhällsklimat så dystert!
2023-03-29

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text som belyser vårt samhälle.
2023-03-29

  Anya VIP
Här var det sanningen en vass penna. Det finns mycket orättvisor i världen, men alla kan vi göra något....tänker jag. T ex är denna text en protest som smittar av sig! Tack för att jag får läsa.
2023-03-29

  Maria Sundelin VIP
Livets baksida som blir allt större just nu
2023-03-29

    Julia Engström VIP
Fantastiskt skrivet! Så otroligt klockrent! Denna text kommer jag bära med mig
2023-03-29

  BenGust VIP
Jo, nog ser man allt hur penningströmmarna
går. Bonussystemen är
väl tilltagna.
2023-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP