Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mordet på Olof Palme är det enda som jag minns

 

121 babianer i min trädgård.
Tidö-gänget står i spagat.
Jag gnager på tidens majskolvar
och förråder dom jag älskar.
Örebro roterar kring sina egna
axlar och jag flyr in på ett konditori
övertygad om att jag är någon annan.
Vladimir Majakovskijs majestät får
dussinpoeterna att fly hem till mamma.
121 babianer i min trädgård som är en romantisk komedi med Tom Hanks.
Tidö-gänget har fastnat i spagat och
Jimmie Åkesson har en ärta i näsan.
Jag flanerar motsols kring mins egna
axlar och käkar på en psykiatrisk klinik
med majskolvar med smör i året 1973.
Det är lätt att gå in i en dimma men desto
svårare att ta sig ur den och sjuksköterskans ögon är stressade och frånvarande, jag har
varit inlagd i 7 månader fast övertygad om
att det är jag som är självaste Ralf Edström.
Överläkare Frisk pumpar mig med haldol och de andra svävande patienterna är rädda för mig. Tidö-gänget står i spagat och Jimmie Åkesson är en perfekt svensk mänsklig enhet bulleribock och simsalabim aberkom solidux tjoflexa. Jag simmar genom korridorerna på Avdelning Skräcken i svarta lagunen. Det ska vara skönt att vara människa på Nya Magiska Konditoriet sommaren 1990. En tant som jobbar där ger tårta för att hon tycker synd om mig för att jag är så absurt ensam. En äkta poet är alltid ensam. Speciellt en före detta schizofrent psykotisk sådan. Babianerna har övergett mig och mina två älskade katter ser på mig med en blandning av sorg och glädje.
Jag var tvungen att ställa in färden upp på stan, 2 decimeter snö, och jag debiterades lyckligtvis inte hos tandläkaren. Jag sätter en eld i min bak för att jag äntligen ska göra något och inte bara snacka. Doktor Frisk ligger i min säng och ber mig komma och lägga mig så ska vi få bukt med psykosen ska du se min vän. Avdelningens konvulsioner når ända till Kreml. Vilket århundrade är det? Hur ska jag hitta hem till här och nu? Mamma och jag skulle gå och köpa kläder till skolavslutningen 1975 det är allt som jag minns och mordet på Olof Palme.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-29 14:56



Bookmark and Share


    Ett utkast
Han smörjer in sug med gtöna ärtor för att visa sin avundsjuka på sin nästa, som är bättre på svenska.
2023-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP