Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


Tidens anda

Missnöje med tidens anda gror

Ifrågasättande i en man bor

Han kan inte med nuet nöjd vara

Utan strävar efter framtiden bara

Det förflutna han förkastar stolt

Och allt gammalt gömmer dolt

Han undrar vad som med samhället hänt?

Och skyller på andra för det som ändrats och vänt

Packet som han begåvat skyller på

Har strävat och jobbat nu som då

Men det vill han helst glömma

Och deras insatser talangfullt gömma

För att själv få beröm och vara i centrum

En människa som möter honom blir helt stum

Vad har de kvar när allt ifrågasätts att om prata?

Om de skulle råka bli bosatta på samma gata

Vad kan vi säga varandra utan att såra?

Ömsesidiga påhittade beskyllningar våra

Om fantasier får flöda och med inbillning gro

Kan en människa som blivit äldre också en båt ro

Till syvende och sist om vad handlar tidens anda?

En väg full av snö med en dikt av grus att sanda

 

Taleptox Skrev

Den 20230329

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2023-03-29 16:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP