Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text inspirerad av den då 16-åriga Världs-omseglaren Laura Dekker. .. (Tänk vad en del för att de är människor och även tjejer kan genom -föra här i livet!)


*Den som söker skall finna. ..*




Som 16-åring drog
hon iväg som ensam
-seglerska. ..

Ångrade sig dock på
Fidji-öarna och tog emot
en pojk som passagerare

Det blev dock till en liten
besvikelse eftersom han
mestadels mådde dåligt
och var så kall och lealös

Till skillnad från henne
som var varm,sjökunnig
och handlingskraftig av
sig

För även en ung tjej kunde
klara sig ensamt där ute på
de storvulna världshaven.
Tydligen?




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-29 16:41



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En god och berikande gestaltning av den starka kvinnan, eller flickan! Självständighet är en dygd!
2023-03-30

    Tidsljus
Trodde du menade Greta först.

Den som söker efter gud ska finna tomhet och besvikelse.
2023-03-29

  Kungskobran VIP
Jag har seglat med tjejer, de är uthålligare än män.
2023-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP