Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns en sak... ....ett fenomen utanför vår planet som skulle göra slut på alla krig och alla fåniga försök till hämnd, eftersom människan är lika knäpp som 'om jag inte får leka med den blå spaden, så skall ingen få göra det nu och nu...'


Det finns en sak...







Utanför vår planet
har upptäckts just det
som kan få slut på alla krig
alla tjafs likt en envig

likt en resa med visst sug
kan envar tröttsam och slug
hamna i ett svart hål
svärta tycks vara allas ända mål

hamnar planeten jorden just där
tar allt slut just när
vi likt damm in i suget rör
demokratiskt på en gång alla dör

det finns en fegis där i öst
som vill komma till en höst
trycka på knappen den röda
i alla fall få hota till sig rädslan den spröda

många vill bli fruktade för just sig
men det vägrar märkligt nog Stig
han är en sådan där trotsig sven (-sk)
som retsamt kommer åter och igen



(alldeles nyss ihopknåpad)



(Onödig och högst överflödig förklaring.
En sven, kommer av att vara en sådan där människa
som kör en eller flera hästar, en kör-svenn, fast här
kapar jag ordet litet och skriver bara sven.

För många människor är något först en oförklarlig gåta,
och sedan de fått något förklarat för sig gärna utbrister
'men det där är ju självklart'. Så tänk nu gärna just det.)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2023-03-30 09:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP