Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… En symbol för någonting som ibland blir till ingenting…


PÅSKÄGGET


gräset är grönare 

på andra sidan... 

 

en hare skuttar glatt 

 

en höna värper sitt ägg 

 

en tupp gol i gryningsljuset 

 

gräset är grönare 

på andra sidan! 

 

i hönsen och tuppens gård

är bara en sörja av lervälling 

 

harens håla är kall och blöt 

 

påskägget ligger i gröngräset

 

barnen lyckliga söker fibrilt 

påskägget fyllt med morötter 

barnen de fnyser åt fyndet 

 

surt sa räven om rönnbären

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-30 10:36



Bookmark and Share


  Susen VIP
Bildskapande resa i dina ord tillika med magisk tavla. Fint
2023-04-02

  Eva Langrath VIP
Fina ordbilder.
2023-04-01

    Lena Söderkvist VIP
En serie små-stora besvikelser, påsken kommer av sig. Text och bild matchar perfekt. Ett skönt sammelsurium.
2023-03-30

  WyS VIP
Färgsprakande bild... Passar fint till din text!
2023-03-30

  Monika A Mirsch VIP
Sprakande glädje - tack!
2023-03-30

  Maria Sundelin VIP
Hihi fyndigt
2023-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP