Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågskede


Så trött vill bara sova. Sover. Vaknar. Sover. Vaknar. Solen sticker i ögonen när persiennen vecklas upp. Stänger den igen. Ljuset skär i huvudet. Bländar blicken. Vill det mörka. Suktar vilan. Dricker. Flera klunkar kallt vatten. Tänker på kriget i Ukraina. Har de vatten att dricka. Mat att äta. Skydd. Värme? Tunga tankar. Blir trött. Ryser vill inte tänka. Inte veta. Inte höra.

Hasar till kylskåpet. Öppnar. Ekar tomt förutom fil, en slatt mjölk, ost, bröd. Tar en tallrik fil. Orkar endast några skedar. Häller ut. Vet att man ska inte hälla ut. Det kallas matsvinn. Orkar inte tänka tanken fullt ut. Deprimerad matsvinnare. Hasar tillbaka till sängen. Kryper under täcket, kryper under filtarna och blundar hårt. En kakafoni av ohörbara ljud i huvudet. Sol ute men inte sol i sinne.

Våren är till för de andra.


 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av Poesia VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-03-30 11:57



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Fint skrivet.Kriget berör oss alla
Inte ha ström vatten mat hur överleva det är mycket svårt..
Denna vintern har varit lång.
Fint beskrivet hur tröttheten tar tag idig.
En djup prosa.
2023-03-30

  Solstrale VIP
Berör och engagerar, det känns igen. Det outtalade gav du just en filt av medkänsla! Igenkänningsfaktor för flera i denna världen, som kämpar!
2023-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP