Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppsamling kring det ogripbar. ..?



Var inte en automat

Men samla automatiskt
Namnen på olika lavar

Som blir synliggjorda
inför dig

Och
samla automatiskt på
alla handtag du tryckt

Från hus och stugor
Tillverkade från 1900-
talet och bakåt i tiden


Samla automatiskt
På skogens gungande
Frihets-doft

Allt det som
inte
tynger dig

Utan får dig att sväva.

Ut mot det gränslösa

Till skillnad från den
Instängda automaten

Som bara säljer ut
sina ettikterade varu
-produkter som alla
andra.

Där din kropp och själ
Bara
automatiskt vill en väl

I en mognade hjortronmyr
av stilla välbehag

Och då ska många inte förstå
Att du som ser så tom ut

Utan någon automat att
Uppvisa intressanta varor
ifrån

Faktiskt kan uppvisa
sådan glädje-rikedom

Inifrån dig själv

Men det blir väl
till deras problem

Och inte till ditt
eller hur

Så där automatiskt
som det nu faller sig?







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-30 14:10



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om det varmt naturliga i kontrast mot det hårda konstruerade.
2023-03-31

  Solstrale VIP
Respektingivande och tankeväckande rader!
2023-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP