Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MATRIX

Den konstgjorda intelligensen fixar,
det inte människan i sig förmår.
Snart gör en robot det, den inte får,
overkliggör, hypnotiserar, trixar.

Det elektroniskt artificiella
är ännu oss till hjälp på många sätt,
men människans gudomlighet och rätt 
blir sekundär, när "AI" börjar gälla.

Om artificiell intelligens 
får herravälde över mänskligheten
och över verklighetens existens,

förlorar människan, blir omedveten
om meningen med allt, realiteten. 
Då blir vi fångar inom Matrix´ gräns.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 172 gånger
Publicerad 2023-03-31 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP