Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Strumplästens stig

-

Jag går i strumplästen framåt på livets stig

 

Såriga fötter bär outtröttligt mina kliv

 

Stigen svänger runt och leder än dit och en hit

 

Ibland växer nya stigar framför mig ut

 

Delar sen på sig och kräver funderingens tid

 

Ibland går jag tillbaka men då är stigen ej den samma

 

Strumpläst med hål på mina fötter svider mina tår

 

Sätter mig på stenen bredvid för att klura något lurt

 

Vilken av stigarna ska jag nu välja att ut på den gå?

 

Strumplästen trampar framåt och valde en åt mig med sina kliv

 

Undrar hur mycket av vandrandet som är livets dyrbara tid?

 

Bäst att vara varse om både min stig och allt som är där bredvid

-




Fri vers av PFJS
Läst 38 gånger
Publicerad 2023-03-31 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS